מתכון

רושטי – לביבת תפוחי אדמה טבעונית

רושטי היא לביבה שווייצרית שאינה כוללת ביצים. במקום חמאה, מבשלים אותה בשמן זית - ומקבלים גרסה טבעונית למהדרין

16,733 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
רושטי טבעוני של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
רושטי טבעוני של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

רושטי היא הלביבה השווייצרית המסורתית, המבוססת על תפוחי אדמה מגוררים, מטוגנים וספוגים בחמאה. אפשר לוותר על החמאה מטעמי טבעונות או בריאות ולהשתמש בשמן זית.

עבור מחבת בקוטר 18 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל המרכיבים בקערה (למעט שמן הזית לטיגון).

2

מחממים שמן זית במחבת, משטחים את התערובת ומטגנים 5־7 דקות מכל צד עד שהרושטי מזהיב.