מתכון

רטטוי אפוי

רטטוי אפוי שונה מכל רטטוי שאכלתם או הכנתם, הבונוס: ההכנה קלה משום שלא צריך לטגן כל ירק בנפרד

16,917 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
רטטוי אפויה של בת חן דיאמנט. צילום: דניאל לילה
רטטוי אפויה של בת חן דיאמנט. צילום: דניאל לילה

הטעם והמרקם עדינים יותר משום שמשתמשים בפחות שמן וגם כי החום של הטאבון מבשל את הירקות במהירות, כך שהם לא מגירים נוזלים או מאבדים את מרקמם. אפשר להכין את הרטטוי האפוי גם בתנור הביתי, אולם כיוון שהחום שלו נמוך יותר הזמנים מעט יתארכו והתוצאה תהיה פחות קראנצ'ית — בתחתית התבנית ייווצר מעט רוטב מהמיצים שהירקות יגירו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים טאבון ל- 400 מעלות או תנור אפייה לחום המקסימלי (אם יש לכם אבן אפייה, הניחו בתחתית התנור להעצמת החום). מכניסים מחבת ברזל לטאבון או תבנית לתנור ומניחים לה להתלהט 5-2 דקות.

2

מוציאים את המחבת/התבנית ושמים בה ירקות ושמן זית. מחזירים לטאבון/תנור וצולים 8 דקות בטאבון או 15 דקות בתנור עד שהירקות מזהיבים ומתרככים. מערבבים פעם-פעמיים במהלך הצלייה.

3

מוסיפים לרטטוי מלח, פלפל ותימין, מערבבים ומגישים.