מתכון

"ריבת יין" מענבים טריים

לריבות יין יש פאסון מתוחכם, אבל הן למעשה הריבות הכי קלות להכנה

2,450 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
"ריבת יין" מענבים טריים. צילום: shutterstock
"ריבת יין" מענבים טריים. צילום: shutterstock

מבשלים יין במשך דקה עם סוכר, מיץ לימון ופקטין וזהו — רק תבחרו בציר. כאן הלכתי לפי אותה שיטה, אבל במקום יין השתמשתי במיץ סחוט ומסונן של ענבים טריים, שנותן טעם רענן מקסים. רק זכרו שלטריות יש מחיר, ובגלל הבישול הקצר הריבה נשמרת פחות זמן ורצוי לשמור אותה במקרר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טוחנים ענבים במעבד מזון ומסננים את המיץ דרך מסננת דקה לתוך סיר גדול. לריבה צלולה יותר מסננים שוב דרך בד חיתול.

2

מערבבים פקטין ומעט ממיץ הענבים בקערית למרקם חלק ומוסיפים לסיר. מוסיפים סוכר ומיץ לימון. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ללא מכסה. מבשלים דקה נוספת תוך כדי ערבוב.

3

מסירים מהכיריים ומסירים קצף. מעבירים לצנצנות.

באותה שיטה מכינים:
• ריבת יין: במקום ענבים משתמשים ב-2 כוסות יין מכל סוג שרוצים. אם היין מתוק, רצוי להפחית את הסוכר בחצי כוס.
• ריבת מיץ פרי זריזה: במקום מיץ ענבים משתמשים ב-2 כוסות מיץ סחוט ומסונן של כל פרי שאוהבים.