מתכון

ריבת משמשים אפויים ורוזמרין

ריבת פטנט בלי המון סוכר שמכינים בתנור. מעולה להגשה עם גלידת וניל או עוגת גבינה קרה, וכמובן עם מאפים או לחם

10,175 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
ריבת משמשים אפויים ורוזמרין  של רינת צדוק. צילום: שני בריל
ריבת משמשים אפויים ורוזמרין של רינת צדוק. צילום: שני בריל

הצלייה מעמיקה את טעמי הפרי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבבים משמשים, סוכר קנים, סירופ מייפל, קליפת לימון ורוזמרין בקערה. מעבירים את המשמשים המתובלים לתבנית וצולים כ־30 דקות. מסובבים את התבנית, מערבבים קלות וממשיכים לאפות כ־20 דקות עד לקבלת מרקם סמיך וריבתי.

3

מאחסנים בצנצנת מעוקרת. הריבה נשמרת כחודש במקרר.