מתכון

ריבת משמשים מהירה 

פחות משעה ויש לכם ריבה רעננה שטובה כמו שהיא, מצוינת עם גבינות, מעולה למאפים (גם במלית וגם לזיגוג הבצק)

24,606 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2020
ריבת משמשים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
ריבת משמשים של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים משמשים וסוכר בסיר כבד בעל תחתית עבה. מועכים אותם בעזרת ממעך תפוחי אדמה או מזלג. מבשלים מעל להבה גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד כ-15 דקות עד שהמשמשים מגירים נוזל מבעבע. מקפים את הקצף, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות נוספות (ללא כיסוי) לקבלת ריבה סמיכה. מניחים לריבה להצטנן בסיר, מעבירים לצנצנות מעוקרות ואטומות ושומרים במקרר.