מתכון

ריבת ענבים ומי ורדים

הענבים הופכים לצימוקים שקופים ויפים, שצפים בתוך מרקחת בניחוח עדין של ורדים

6,093 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
ריבת ענבים ומי ורדים של ניר דודק. צילום: shutterstock
ריבת ענבים ומי ורדים של ניר דודק. צילום: shutterstock

אם קניתם במקרה ענבים חמוצים ומבאסים — נפלא! הם ייצרו מרקחת מאוזנת וטעימה אפילו יותר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים את כל החומרים מלבד מי הוורדים בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה ללא מכסה עד שהריבה מגיעה ל-105 מעלות (כ-40 דקות). מדי פעם מערבבים ומסירים קצף.

2

מסירים מהכיריים, מוסיפים תמצית ורדים ויוצקים לצנצנות.

גיוון: מוסיפים בשלב הבישול 1/4 – 1/2 כפית הל טחון.