מתכון

ריבת שזיפים אפויה

במקום לבשל את הפירות עם סוכר, לערבב ולפקח על הסיר כל הזמן, אני פשוט אופה את הריבה. התוצאה מעולה

9,226 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
ריבת שזיפים אפויה של רינת צדוק. צילום: שני בריל
ריבת שזיפים אפויה של רינת צדוק. צילום: שני בריל

כמות הסוכר בריבה היא שמכתיבה את אורך החיים שלה, כאן יש פחות סוכר מהרגיל ולכן שומרים את הריבה במקרר.

אחסון: הריבה נשמרת עד חודשיים בצנצנת אטומה במקרר ועד שבועיים אחרי הפתיחה. כדי להגן עליה ולהאריך את חייה אחרי הפתיחה, מומלץ להניח יריעה קטנה של ניילון נצמד על פני הריבה עצמה אחרי כל שימוש.

הצעות הגשה: אפשר למשוח בריבה עוף שלם או כרעיים ולצלות בתנור, אפשר לערבב עם שמנת חמוצה ולאכול כחטיף, אפשר להגיש עם גלידה וכמובן למרוח על לחם ולהגיש עם גבינות או בשרים קרים.

צנצנת בנפח 750 מ"ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־150 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מערבבים שזיפים וסוכר, מעבירים לתבנית ואופים 35־40 דקות עד שהשזיפים מתפרקים ומבעבעים וניגר מהם שפע מיץ. מדי פעם מערבבים. מעבירים לצנצנת מעוקרת ולמקרר.