כאן שידכנו להם שזיפים וכוכבי אניס, והתוצאה היא ריבת בורדו יפהפייה עם הפתעות צהובות. כדאי להקפיא את התמרים מראש, כדי להפוך אותם למתוקים ורכים יותר, אבל הם יתפקדו מצוין גם בלי הקפאה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שמים את כל החומרים מלבד הפקאנים בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית-גבוהה ללא מכסה עד שהריבה מגיעה ל-105 מעלות (כ-20 דקות). מדי פעם מערבבים ומסירים קצף. מצננים 10 דקות (כדי שהפקאנים שנוסיף לא יתבשלו).
2
קולים פקאנים במחבת ללא שמן ומוסיפים לריבה. יוצקים לצנצנות.
גיוונים:
• ריבת שזיפים, כוכב אניס ופירות צהובים: במקום תמרים משתמשים בשזיפים צהובים או אפרסקים מגולענים ופרוסים במשקל זהה.
• ריבת שזיפים, תמרים ווניל: במקום כוכבי אניס ופלפל שחור משתמשים במקל וניל (חורצים את המקל ומרוקנים את הזרעים לריבה).