מתכון

ריבת תותים

קצת אחרי ט"ו בשבט, כשמחירי התותים יורדים, זה הזמן להצטייד בכמה סלסילות ולהכין ריבת תותים לכל השנה

132,080 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
ריבת תות. צילום: shutterstock
ריבת תות. צילום: shutterstock

רוב המתכונים לריבה דומים – מבשלים פרי וסוכר לטמפרטורה של 105 מעלות וזהו – אבל יש דכמה דברים שכדאי לדעת לפי שמכינים ריבת תותים:

  • תותים הם יחסית דלים בפקטין (החומר הצמחי שמקריש את הריבה) ולכן ריבה על בסיס תות בלבד תהיה דלילה. כאן הוספתי לימון (שגם מאזן מעט את המתיקות של הריבה), אבל אפשר להחליף אותו בתפוח גרני סמית' חתוך לקוביות (כולל הליבה – מוציאים אותה בסוף) או באבקת פקטין שקונים בחנויות מתמחות. לכמות הרשומה במתכון מספיקה כפית של אבקת פקטין שמוסיפים 5 דקות לפי סוף הבישול.
  • המתכון מכיל יחסית מעט סוכר. אפשר להעלות את כמות הסוכר ולהשוות את כמות הסוכר לכמות הפרי – אבל לדעתי זה מיותר. בכל מקרה, אל תשתמשו בפחות סוכר – הריבה לא תיקרש ותתקלקל מהר יותר.
  • ריבת תותים מקבלת באהבה תוספת תבלינים מחממים או עשבי תיבול: אפשר להחליף את מקלות הוניל  ב-2 מקלות קינמון \ 6 תרמילי הל מעוכים \  10 גרגרי פלפל שחור (שלמים) \ 5 כוכבי אניס או לנסות שילובים של כמה תבלינים, לפי הטעם. לחילופין, אפשר להוסיף באמצצע הבישול 6-5 ענפי תימין או טרגון או 2 כפות חומץ בלסמי.
  • לפני שמתחילים: לא לשכוח להכין צנצנות מעוקרות ואם לא משתמשים במדחום – להכניס צלוחית למקפיא.

עוד דברים שכדאי לדעת לפני שמכינים ריבה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים את כל החומרים בסיר גבוה עם תחתית כבדה ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

2

ממשיכים לבשל ללא מכסה על אש בינונית כ-20 דקות תוך כדי ביעבוע עדין, עד לטמפרטורה של 105 מעלות. מערבבים מדי כמה דקות. אם אין לכם מדחום סוכר, משתמשים במבחן הצלחת: מניחים במקפיא צלוחית קטנה כשעה לפני תחילת ההכנה. אחרי כ-20 דקות בישול, מטפטפים מעט ריבה על הצלחת הקפואה וממתינים דקה עד שהיא תתקרר. בעזרת האצבע יוצרים שביל בטיפת הריבה: אם השביל נסגר ממשיכים לבשל את הריבה ובודקים שוב לאחר 5 דקות. אם השביל נשאר פתוח - הריבה מוכנה. ככל שקוביות התותים קטנות יותר, כך זמן הבישול קצר יותר.

3

מכבים את האש ויוצקים את הריבה לצנצנות מעוקרות. ממלאים את הצנצנות עד שפתן, פוקקים והופכים אותן. הריבה תישמר שנה מחוץ למקרר לפני הפתיחה.