מתכון

ריזוטו דלעת וגורגונזולה

השילוב בין מתיקות הדלעת לחריפות הגבינה עובד נפלא, במיוחד על המצע הקרמי והניטרלי של האורז

13,901 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
ריזוטו דלעת וגורגונזולה. צילום: shutterstock
ריזוטו דלעת וגורגונזולה. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור על מצב גריל לחום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

שמים דלעת בתבנית. מזלפים שמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור גרוס.

3

אופים כ- 15 דקות עד שהדלעת מתרככת, נאטמת ומעט מזהיבה.

4

מחממים ציר ומשאירים אותו לבעבע במהלך הכנת הריזוטו.

5

ממיסים במחבת חצי מכמות החמאה ומטגנים בצל על להבה בינונית כ-4-3 דקות עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים אורז ומערבבים עם כף עץ 3-2 דקות עד שהוא נעטף בחמאה ובבצל.

6

יוצקים יין ומבשלים כ- 2 דקות תוך ערבוב עד שכל היין נעלם.

7

מוסיפים מצקת מהציר ומערבבים עד שהנוזלים נעלמים. ממשיכים להוסיף כך מצקת אחר מצקת (כל התהליך לוקח 20-15 דקות) עד שהאורז מגיע למרקם אל-דנטה וקצב ספיגת הציר באורז הופך איטי בהרבה.

8

מוסיפים את הדלעת ומערבבים 3-2 דקות עד שהיא נטמעת באורז. מסירים מהכיריים.

9

מוסיפים גורגונזולה ואת יתר החמאה (לא מערבבים). מכסים את הסיר ומשהים ל- 7-5 דקות. מערבבים ומגישים חם.