החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור על מצב גריל לחום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
שמים דלעת בתבנית. מזלפים שמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור גרוס.
3
אופים כ- 15 דקות עד שהדלעת מתרככת, נאטמת ומעט מזהיבה.
4
מחממים ציר ומשאירים אותו לבעבע במהלך הכנת הריזוטו.
5
ממיסים במחבת חצי מכמות החמאה ומטגנים בצל על להבה בינונית כ-4-3 דקות עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים אורז ומערבבים עם כף עץ 3-2 דקות עד שהוא נעטף בחמאה ובבצל.
6
יוצקים יין ומבשלים כ- 2 דקות תוך ערבוב עד שכל היין נעלם.
7
מוסיפים מצקת מהציר ומערבבים עד שהנוזלים נעלמים. ממשיכים להוסיף כך מצקת אחר מצקת (כל התהליך לוקח 20-15 דקות) עד שהאורז מגיע למרקם אל-דנטה וקצב ספיגת הציר באורז הופך איטי בהרבה.
8
מוסיפים את הדלעת ומערבבים 3-2 דקות עד שהיא נטמעת באורז. מסירים מהכיריים.
9
מוסיפים גורגונזולה ואת יתר החמאה (לא מערבבים). מכסים את הסיר ומשהים ל- 7-5 דקות. מערבבים ומגישים חם.