בשכונה בה גדלתי בירושלים דלתות הבתים נשארו פתוחות, והאוויר הירושלמי הקר התערבב באדי התבשילים מהחלונות. כך שגם אם המוצא שלי הוא בעיקר כורדי (וקצת תורכי), המטבחים הצפון אפריקאיים הם חלק מנוף ילדותי. במנה הזו שידכתי בין הטעמים והריחות שאני זוכר מאז לאוכל שאני מתחבר אליו היום.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לדגים:
לריזוטו:
אופן ההכנה
מכינים את הריזוטו
1
מטגנים שאלוטס וכרישה בסיר בינוני עם שמן זית כ-2 דקות עד לשקיפות. מוסיפים אורז ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב.
2
מוסיפים ורמוט ומבשלים עד שמתאדה. מוסיפים מצקת מהציר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזל נספג באורז. ממשיכים כך עד שמסיימים את כל הנוזלים
3
מוסיפים אריסה, לימונים כבושים, כוסברה, פלפל קלוי, כמון, פפריקה מרוקאית ומיץ לימון ומערבבים.
4
מסירים מהכיריים ומקפלים פנימה חמאה ופרמזן. מתבלים במלח לפי הצורך.
מכינים את הדגים ומגישים
5
מתבלים את הפילטים במלח וקליפת לימון.
6
מחממים מחבת עם שמן זית וצולים את הנתחים כ-2 דקות מכל צד.
7
מניחים ריזוטו במרכז הצלחת ועליו נתח של דג.