מתכון

ריזוטו ירוק עם תרד טורקי

ריזוטו ירוק שנותן כבוד לתרד הערבי, הבדלי המרקמים השונים יוצרים מנה שמתעצמת מביס לביס ויוצרת חוויה חדשה

30,541 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
ריזוטו ירוק עם תרד טורקי של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין
ריזוטו ירוק עם תרד טורקי של מיכאל גרטופסקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי. כלים: ורד טנדלר דיין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים ריזוטו

1

מניחים בסיר תרד, שמן זית ומלח ומבשלים מעל להבה נמוכה כ־5 דקות עד שהתרד מתכווץ. מוסיפים בצל, שום וחצי מכמות החמאה. מטגנים כ־5 דקות עד שהבצל הופך שקוף.

2

מוסיפים אורז ומבשלים תוך ערבוב 8־10 דקות עד שהאורז מתחיל להיות שקוף.

3

מוסיפים יין ומבשלים תוך ערבוב כ־5 דקות עד שהיין מתאדה. מוסיפים 3 מצקות ציר, מערבבים עד שהציר נספג באורז.

4

ממשיכים להוסיף ציר באותו אופן עד שהאורז מגיע למידת עשייה אל דנטה (רך אך נגיס). התהליך אורך כ־20 דקות. מוסיפים את יתר החמאה ופרמזן. מערבבים לאיחוד ומסירים מהאש.

מגישים

5

מניחים תלולית נאה של ריזוטו בצלחת ומעטרים בשמנת חמוצה וגילופי פרמזן.