חשוב: יש לערבב את הריזוטו במשך כל תהליך ההכנה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
יוצקים את השמן לסיר בינוני, רחב ונמוך (קלחת/קסרול), מחממים מעט ומוסיפים את האורז. מחממים את האורז עם השמן על אש בינונית, מוסיפים את כל הירק ומערבבים. יוצקים את היין הלבן ומאדים אותו (מניחים לאלכוהול להתנדף). מוסיפים את המים בהדרגה, כוס אחר כוס (מערבבים אחרי כל כוס, מניחים למים להתאדות, שופכים את הכוס הבאה, וחוזר חלילה). בכוס האחרונה - אלו המים שבהם מתבשל האורז.
2
מוסיפים מלח, פלפל ושום. מחכים שהמים יתאדו כמעט לגמרי (כשהריזוטו נהיה סמיך יותר), מוסיפים את כל החמאה פנימה, מנמיכים את האש ומערבבים. ממסים את החמאה פנימה עד לאחידות.
3
מורידים מהאש, מוסיפים את כל גבינת הפקורינו וקליפת הלימון המגוררת ומערבבים עד שהפקורינו נמסה פנימה.