מתכון

ריזוטו פורצ'יני

לקראת סוף הבישול, כאשר הנוזלים נספגו והריזוטו סמיך, מוסיפים חמאה ופרמזן שהופכים את המנה למושלמת

6,950 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
ריזוטו פורצ'יני של מסעדת רפאלו. צילום: בועז לביא
ריזוטו פורצ'יני של מסעדת רפאלו. צילום: בועז לביא

מתכון של מסעדת רפאלו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרתיחים את ציר הירקות בסיר, מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש.

2

מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את השום והבצל ומקפיצים כ-2 דקות. מוסיפים את אורז הריזוטו, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לצריבה של האורז. מוסיפים פטריות פורצ'יני ופורטבלו ומערבבים.

3

מוסיפים את היין הלבן, מוסיפים את ציר הירקות הרותח - מצקת בכל פעם - תוך כדי ערבוב (מחכים שהנוזלים ייספגו קצת לפני כל תוספת ציר). מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

4

מערבבים עד להמסה בריזוטו ומגישים.

5

אם בסום הארוחה נותרו שאריות ריזוטו, אפשר להכין מהן ארנצ'יני פורצ'יני (ראו מתכון להלן).