מתכון של מסעדת רפאלו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מרתיחים את ציר הירקות בסיר, מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש.
2
מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את השום והבצל ומקפיצים כ-2 דקות. מוסיפים את אורז הריזוטו, ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לצריבה של האורז. מוסיפים פטריות פורצ'יני ופורטבלו ומערבבים.
3
מוסיפים את היין הלבן, מוסיפים את ציר הירקות הרותח - מצקת בכל פעם - תוך כדי ערבוב (מחכים שהנוזלים ייספגו קצת לפני כל תוספת ציר). מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
4
מערבבים עד להמסה בריזוטו ומגישים.
5
אם בסום הארוחה נותרו שאריות ריזוטו, אפשר להכין מהן ארנצ'יני פורצ'יני (ראו מתכון להלן).