מתכון

ריזוטו פטריות, מסקרפונה ופקורינו

ריזוטו טוב צריך שישקיעו בו הרבה זמן ואהבה, אבל אם תעשו את זה נכונה לכם מנה מפנקת וחורפית

8,766 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
ריזוטו פטריות, מסקרפונה ופקורינו | צילום: דן לב | סטיילינג: דלית רוסו
ריזוטו פטריות, מסקרפונה ופקורינו | צילום: דן לב | סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים בסיר פטריות מיובשות ומים רותחים ושומרים מכוסה.

2

ממיסים חמאה במחבת גדולה. מוסיפים בצל ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל רך. מוסיפים יין ומבשלים כ-2 דקות עד שהיין התאדה.

3

מוסיפים פטריות טריות וגבעולי תימין ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהפטריות רכות.

4

מוציאים את הפטריות המיובשות ממי השרייה, קוצצים גס ומוסיפים למחבת

5

מוסיפים אורז ומצקת מציר הפטריות (מי השרייה), מתבלים במלח ופלפל ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהנוזל נספג באורז.

6

ממשיכים להוסיף ציר חם בהדרגה עד שהאורז בדרגת אל-דנטה (כ-20 דקות). ייתכן והאורז יהיה מוכן לפני שהציר הסתיים.

7

מוסיפים גבינות ומבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד שהגבינות נמסות. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים עירית קצוצה ומגישים מיד.