מתכון

ריזוטו פטריות

מנת ריזוטו עשירה עם ארומה עוצמתית של פטריות - ככל שתגוונו בפטריות כך התוצאה הסופית תהיה מספקת יותר

3,790 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
ריזוטו פטריות של שף גיא גמזו. צילום: ינון דביר
ריזוטו פטריות של שף גיא גמזו. צילום: ינון דביר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חשוב: יש לערבב את הריזוטו במשך כל תהליך ההכנה.

2

יוצקים את השמן לסיר בינוני רחב ונמוך (קלחת/קסרול), מחממים מעט ומוסיפים את האורז. מחממים את האורז עם השמן על אש בינונית, מוסיפים את הפטריות, התימין ואת מחית הכמהין, ומאדים יחד עם האורז. מוסיפים את היין הלבן ומאדים אותו (מניחים לאלכוהול להתנדף).

3

מוסיפים את המים בהדרגה, כוס אחר כוס (מערבבים אחרי כל כוס, מניחים למים להתאדות, שופכים את הכוס הבאה, וחוזר חלילה). כוס המים האחרונה היא זו שבה מתבשל האורז. מוסיפים מלח, פלפל ושום. מחכים שהמים יתאדו כמעט לגמרי, כשהריזוטו נהיה סמיך יותר. מוסיפים את החמאה, מנמיכים את האש ומערבבים,

4

ממסים את החמאה פנימה עד לאחידות. מורידים מהאש, מוסיפים את כל הפרמזן ומערבבים עד שהפרמזן נמסה פנימה.