מתכון

רייט סלמון וחמאה

עוד קלאסיקה צרפתית - בשר המתבשל בשפע שומן ונטחן לממרח עם חלק ניכר מהשומן

3,015 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
רייט סלמון וחמאה של שף חגי לרנר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
רייט סלמון וחמאה של שף חגי לרנר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

בצרפת משתמשים בבשר חזיר, עוף או ארנבת,  כאן יישמנו את הרעיון על סלמון. כדי להפוך את הממרח למעט יותר קליל התחלנו בבישול ביין ולקחנו את הטעמים לכיוון נורדי עם קצת שמיר, שמנת חמוצה ולימון. אם רוצים להוסיף עוד גוון טעם מוסיפים פרוסת סלמון מעושן קצוצה דק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מתבלים את פילה הסלמון בנדיבות במלח ופלפל מכל הצדדים ומשהים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.

2

מרתיחים בסיר יין, מים, סלרי, בצל, כרשה ותבלינים, מקטינים את האש ומבשלים כ־25 דקות.

3

מניחים את הסלמון בסיר, מכבים את האש ומכסים. משהים כ־10 דקות - החום של הנוזלים והאדים יבשלו את הסלמון.

4

מוציאים את הסלמון מהסיר (נפטרים מהנוזלים) ומצננים 40 דקות לפחות.

5

מפוררים את הסלמון. מערבבים את הסלמון המפורר עם יתר המרכיבים. מתקנים תיבול. מעבירים לצנצנת ומגישים עם קרקרים או לחם קלוי.