מתכון

ריי שאבו דאשי – סלט נתחי בקר בדאשי וטחינה פונזו

מנת הוט פוט של נתחי בקר שמוגשים נאים ואז נצרבים או נחלטים בשולחן. זוהי הגרסה הצוננת והקיצית של המנה

689 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
ריי שאבו דאשי- סלט נתחי בקר בדאשי וטחינה פונזו של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
ריי שאבו דאשי- סלט נתחי בקר בדאשי וטחינה פונזו של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב טחינה־פונזו 

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לאיחוד.

מכינים את הבשר

2

מכינים קערה מלאה במי קרח. במקביל, מרתיחים ליטר מים בסיר, מוסיפים מלח ומקטינים את האש. מוסיפים פרוסת בשר לסיר, מנענעים בעדינות את הנתח בעזרת מלקחיים או כף, שולפים מהסיר מיד כשהבשר הופך אטום אך הוא עדיין ורדרד ומעבירים למי הקרח. מסננים ומייבשים בעדינות בעזרת נייר סופג. חוזרים על הפעולה עם כל פרוסות הבשר. 

3

מניחים את הירקות בקערת הגשה, מסדרים מעליהם את נתחי הבשר ויוצקים מעל את הרוטב.