מתכון

רליש של בצל סגול כבוש

הבצל שומר על מרקם פריך יחסית, אבל הטעמים שלו משתנים לחלוטין ומורגשים מאוד טעמי האורגנו והכמון

7,894 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
רליש של בצל סגול כבוש של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
רליש של בצל סגול כבוש של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

המתכון מותאם לצנצנת בנפח 330 מ"ל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממליחים פיסות בצל סגול במלח גס ונותנים לו להיכבש 20 דקות ולהגיר נוזלים. מעבירים את הבצל לצנצנת בעלת מכסה תואם.

2

שמים חומץ עם שום פרוס, צ‘ילי, גרגרי פלפל שחור, אורגנו, זרעי כמון ועלי דפנה בסיר קטן ומביאים לרתיחה. יוצקים לצנצנת הבצל בעודו רותח. מצננים וסוגרים היטב. נותנים לצנצנת להגיע לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל-24 שעות לפחות. הבצל מוכן לאכילה כבר למחרת, אבל הרבה יותר טעים אחרי שבוע.