מתכון

רצועות אנטריקוט, חציל מטוגן ושורשי סלרי

שפית איילת לטוביץ' מגישה מתכון לרצועות אנטריקוט עסיסיות שאפשר להכין בבית בקלות

7,705 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
רצועות אנטריקוט, חציל מטוגן ושורשי סלרי של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל; כלים: עדי ניסיני
רצועות אנטריקוט, חציל מטוגן ושורשי סלרי של שפית איילת לטוביץ'. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל; כלים: עדי ניסיני

אחת התחנות החשובות הקשורות בהזנה היא האימהות. תפקידו של האוכל לאם ולצאצאית הוא בסיסי וארצי. התענוג חשוב, אבל לתוך סך החלקים נכנסת מחשבה שעניינה זמינות, קלילות, ערכים תזונתיים וגזים. ככה זה. כתינוקת ממש קטנה אריאל שלי הייתה מתעוררת משנתה כל פעם שהכנתי לעצמי אנטרקוט, מה שאילץ אותי לאכול אותו קר בסופו של דבר. מרגע שהיו לה שיניים היא דרשה לעצמה אנטרקוט, וגם היום היא השותפה העיקרית שלי לנתחים זוגיים במיטבר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחצית מכמות שמן הזית במחבת כבדה ומטגנים את החציל עד שהוא משחים. מעבירים לנייר סופג ובוזקים מלח.

2

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת נוספת ומטגנים את הסלרי עד שהוא מזהיב. מסירים מהאש.

3

מחממים את יתרת השמן במחבת הכבדה, מתבלים את הסטייקים במלח ופלפל וצורבים כ־3 דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת וחותכים לרצועות ברוחב ½1 ס"מ.

4

מחזירים למחבת הכבדה את החציל, הסלרי והאנטרקוט, מוסיפים רכז רימונים, מלח ופלפל ומקפיצים כדקה עד שהכל מתחמם ונעטף ברוטב. מגישים מיד עם הרבה בצל ירוק מעל.