מתכון

רצועות סינטה ברוטב תפוזים חריף

צורבים במהירות ואז מבשלים חצי דקה ברוטב מתוק-חריף. הקורנפלור והחלמון מעניקים לבשר ולרוטב זיגוג מבריק ומקסים

15,946 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
רצועות סינטה ברוטב תפוזים חריף של סיון שטרנבך. צילום: דניאל לילה
רצועות סינטה ברוטב תפוזים חריף של סיון שטרנבך. צילום: דניאל לילה

המתכון הזה מגיע מספר הבישול האסיאתי הראשון שלי Taste of China Town (שעדיין אפשר למצוא באמזון). קניתי אותו בשנות ה-90 בארה"ב והוא מלווה אותי מאז. יש בו מתכונים פשוטים ונפלאים כמו נתחי הסינטה האלה – שטובלים במרינדה בניחוח של שמן שומשום.

שימו לב: למתכון נדרשות שעתיים ועד לילה השריה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את המרינדה ומשרים את הבשר

1

מערבבים את חומרי המרינדה בקערה ומוסיפים את הבשר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים ועד לילה.

מכינים את הרוטב

2

מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת ושומרים במקרר. אפשר להכין עד יום מראש.

מקפיצים את הבשר ומבשלים ברוטב

3

מחממים ווק גדול או מחבת עמוקה עם 2 כפות שמן. מוסיפים את נתי הסינטה למחבת, מערבבים חצי דקה עד שהנתחים נאטמים, מוציאים ומניחים בצד. אם הווק אינו גדול דיו להכיל את כל הבשר בפעם אחת, מקפיצים את הבשר בשני מחזורים.

4

מוסיפים לווק 2 כפות שמן, שום, פלפלים יבשים וקליפת תפוז. מערבבים כחצי דקה עד שהפלפלים משחימים מעט.

5

יוצקים את הרוטב לווק ומבשלים תוך ערבוב חצי דקה. מחזירים את נתחי הסינטה ומבשלים יחד עוד חצי דקה תוך ערבוב.

6

מסירים מהכיריים, מזלפים שמן שומשום ומגישים.