מתכון

שבלולי בריוש עם טפנד קלמטה

מאפי בריוש דשנים ואווריריים עם טפנד קלמטה של אורי שפט. מושלמים לבראנץ' רב משתתפים.

9,296 בשלנים התעניינו במתכון זה
שבלולי בריוש עם טפנד קלמטה מתוך הספר "Breaking Breads" של אורי שפט. צילום : Con Poulos
שבלולי בריוש עם טפנד קלמטה מתוך הספר "Breaking Breads" של אורי שפט. צילום : Con Poulos

לטובת המתכון יש להכין תחילה בצק בריוש בסיסי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה

אופן ההכנה

1

מניחים את בצק הבריוש על משטח עבודה מקומח קלות. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 60×45 ס"מ ובעובי כ 3- מ"מ כשהצד הארוך פונה אלינו. מורחים את הטפנד על הבצק עד הקצוות באופן שווה. מפזרים מעל פטה, זיתים, גאודה ועלי אורגנו.

2

יוצרים מהבצק גליל על ידי גלגול הבצק, מתיחה לאחור והידוק.

3

מחזיקים את קצוות הגליל, מושכים ומאריכים אותו מעט.

4

חותכים את הגליל ל-18 שבלולים בעובי 4 ס"מ כל אחד. מקפלים פנימה את הזנב שנותר.

5

מניחים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. לוחצים במרכז כל שבלול ויוצרים גומות )אחרת השבלול יקבל צורת כיפה בזמן האפייה ויהפוך לקונוס(. מכסים את השבלולים במגבת מטבח ומתפיחים כחצי שעה עד שהם כמעט מכפילים את נפחם.

6

מחממים תנור ל 190- מעלות.

7

טורפים בקערה קטנה ביצה עם מים ומלח ומברישים את השבלולים.

8

אופים 10-8 דקות עד להזהבה יפה. מצננים מעט ומגישים. המאפים במיטבם ביום ההכנה. אפשר להקפיא אחרי האפייה, להפשיר ולחמם לפני ההגשה בתנור שחומם מראש.