מתכון

שבלול תרד וגבינות

בשבתות אצל סבתא וסבא בני הדודים שלי אכלו רק את אלה המשולשים עם הגבינה, ואני היחידה שהעדיפה את השבלולים עם התרד

64,196 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

תמיד היתה זיקה בין צורת הבורקס למלית: משולשים לגבינה, מרובעים לתפוח אדמה ומגולגלים לתרד. היום זה אפילו מעוגן בחוק מטעם הרבנות (כדי ששומרי הכשרות לא יתבלבו בין בורקס חלבי לבורקס פרווה).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ותרד ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהתרד מתרכך מעט (הוא ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את הלהבה). מצננים היטב.

2

סוחטים היטב את התרד ומעבירים לקערה. מוסיפים גבינות, מתבלים באגוז מוסקט ופלפל ומערבבים.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

ממלאים, מעצבים ואופים:

4

פורשים את הבצק על משטח העבודה, כשהניילון כלפי מטה. חותכים את הבצק לרוחב בעזרת סכין חדה ל-3 מלבנים בגודל 25×31 סמ. מניחים שליש מלית לאורך הקצה הארוך של כל מלבן ומגלגלים לרולדה. סוגרים כל רולדה בקצה ומותחים בידיים כדי להאריך אותה מעט. מלפפים את הרולדה לשבלול לא מהודק (כדאי להשאיר לבצק מקום לתפוח ולהיאפות).

5

מניחים את השבלולים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. טורפים ביצה עם כף מים, מברישים את המאפה ומפזרים קצח.

6

אופים בתנור החם כ-35 דקות עד שהשבלולים שחומים.

7

מגישים חם. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

גיוון:
מכינים מלית משני תפוחי אדמה בינוניים מעוכים לפירה, גליל גבינת עיזים מעוך ו-100 גרם גבינת פקורינו מגוררת גס.