מתכון

שבקיה של יונית צוקרמן

אין חגיגה בלי העוגייה הזו. ואם תשאלו אותי, היא נהדרת כקינוח בסוף ארוחה בשרית ותמיד גונבת את ההצגה

52,660 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2020
שבקיה של יונית צוקרמן. צילום: אפיק גבאי
שבקיה של יונית צוקרמן. צילום: אפיק גבאי

את ההכנה מתחילים יום מראש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ל"דבש"

אופן ההכנה

1

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל המרכיבים למעט המים במשך 2 דקות עד לקבלת פירורי בצק.

2

כשכל החומרים מעורבבים יוצקים את המים. מערבלים עד שהבצק רך ונעים.

3

מכניסים את הבצק למקרר לכמה שעות להתייצבות. אני אוהבת לתת לו לילה שלם.

מכינים את ה"דבש"

4

מבשלים את הסוכר במים במשך 10 דקות עד לרתיחה ולהמסה מלאה של הסוכר. מוסיפים מי זאהר, מיץ לימון ופרוסות לימון. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד 15 דקות. מכבים.

מעצבים את הבצק ומטגנים

5

מחלקים את הבצק ל–10 כדורים. מרדדים כל כדור בעזרת מערוך ואז מעבירים במכונת פסטה עד לעובי בדרגה 3 (כאשר 1 זו הדרגה הדקה ביותר).

6

בעזרת גלגלת משוננת חותכים מהרצועה שרידדנו 7 מלבנים בערך (תלוי ברידוד שלכם) בגודל 10X20 ס"מ ויוצרים בכל מלבן 10 פסים. מקפלים כל מלבן לחצי ושוב לחצי. מהדקים בקצוות ומקפלים פנימה.

7

מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים את השבקיות במחזורים של שתיים-שלוש, 3 דקות או עד להזהבה. מצננים וטובלים בדבש. שומרים בקופסה אטומה. אפשר להקפיא אחרי הטיגון ולפני הטבילה בדבש, ולשמור כך חודשיים. אחרי ההפשרה לטבול בדבש ולהגיש.

מתוך ספרה של יונית צוקרמן "מלכת המטבח". צילום: אפיק גבאי. הוצאת מודן. 118 שקלים. כשר