מתכון

שוקי עוף באשכולות ענבים אדומים

מנה חגיגית שבה מחמיאה המתיקות של ענבי הקיץ לבשר העוף

16,303 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
שוקי עוף באשכולות ענבים אדומים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
שוקי עוף באשכולות ענבים אדומים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

ענבים בשירות הבשלן

ענבים בהירים (ירוקים) מוסיפים למאכלים עדינים בטעמם, כאלה שלא עוברים בישול ממושך מדי או לא עוברים בישול כלל, למשל סביצ'ה, קרפאצ'ו וסלט. האדומים יצבעו את התבשיל (ממש כמו יין).

ענבים עם קליפה עבה לא מומלץ לבשל, אלא לשלב טריים, כי אחרי בישול התוכן מצטמק והקליפה נעשית דומיננטית.

ענבי מוסקט או ענבי יין כדאי לשלב בתבשילים שהרוטב שלהם מכיל יין, למשל קדרת עוף ביין, ביף בורגיניון או כבדי עוף ברוטב יין.

מיץ ענבים טרי יכול להחליף יין בתוספת של אלמנט חמצמץ כמו חומץ יין או חומץ בלסמי. מומלץ למאכלים כמו אוסובוקו או ביף בורגיניון.

ענבים צלויים יכולים להוות תחליף רענן לצימוקים: צולים 10 דקות ב-180 מעלות ומשלבים במלית גבינה לבלינצ'ס או בעוגות שמרים עם גבינה.

כדאי להקפיא ענבים אדומים, במיוחד ענבי מוסקט ולהגיש כקינוח לצד גראפה כמנהג האיטלקים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

לצלייה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מערבבים את כל חומרי המרינדה. מוסיפים שוקיים ומעסים אותן בתערובת. מניחים בצד ל-30 דקות.

3

יוצקים שמן זית, חומץ בלסמי ומיץ ענבים לתבנית עמוקה. מוסיפים שיני שום, בצל וסלרי.

4

מוחצים מעט את הענבים כדי לבקוע אותם (משאירים על האשכולות) ומניחים בתבנית. מסדרים ביניהם את השוקיים, מזלפים דבש ומניחים עלי דפנה ורוזמרין.

5

אופים כ-45 דקות עד שהשוקיים מוכנות והנוזלים מצטמצמים.