שימו לב – המתכון דורש לילה במקרר לשם ספיגת הטעמים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעוף
לאורז
אופן ההכנה
מכינים את העוף
1
מכניסים את כל החומרים לשקית ניילון, מערבבים בתנועות עיסוי ומשאירים ללילה או לכמה שעות במקרר. מומלץ להפוך את השקית מדי פעם.
2
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
3
מסדרים את השוקיים בתבנית ויוצקים עליהן את המשרה שבשקית.
4
אופים כשעה ללא כיסוי או עד שמתקבל צבע זהוב-דבש.
מכינים את האורז
5
משרים את האורז במים חמים (לא רותחים) למשך כ-15 דקות לפחות, להוצאת העמילן. מסננים, שוטפים ומניחים לייבוש.
6
מטגנים בצל בסיר עם שמן 3 דקות עד שהוא נעשה שקוף.
7
מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מוסיפים מלח, כורכום, זעפרן עם מי ההשריה ו-¼1 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 18 דקות. מכבים את האש ומשהים מכוסה 15 דקות. מאווררים את האורז בעזרת מזלג.
להגשה
8
עורמים את האורז בצלחת הגשה ומניחים עליו את השוקיים. יוצקים את הרוטב שנותר בתבנית ומגישים.