מתכון

שוקי עוף בכוסברה על מצע אורז צהוב

סודו של המתכון טמון בזעפרן, שמעניק לו ריח, צבע וטעם

30,823 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
שוקי עוף בכוסברה על מצע אורז צהוב של רות אוליבר. צילום: מיכל לנרט
שוקי עוף בכוסברה על מצע אורז צהוב של רות אוליבר. צילום: מיכל לנרט

שימו לב – המתכון דורש לילה במקרר לשם ספיגת הטעמים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוף

לאורז

אופן ההכנה

מכינים את העוף

1

מכניסים את כל החומרים לשקית ניילון, מערבבים בתנועות עיסוי ומשאירים ללילה או לכמה שעות במקרר. מומלץ להפוך את השקית מדי פעם.

2

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

3

מסדרים את השוקיים בתבנית ויוצקים עליהן את המשרה שבשקית.

4

אופים כשעה ללא כיסוי או עד שמתקבל צבע זהוב-דבש.

מכינים את האורז

5

משרים את האורז במים חמים (לא רותחים) למשך כ-15 דקות לפחות, להוצאת העמילן. מסננים, שוטפים ומניחים לייבוש.

6

מטגנים בצל בסיר עם שמן 3 דקות עד שהוא נעשה שקוף.

7

מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה. מוסיפים מלח, כורכום, זעפרן עם מי ההשריה ו-¼1 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 18 דקות. מכבים את האש ומשהים מכוסה 15 דקות. מאווררים את האורז בעזרת מזלג.

להגשה

8

עורמים את האורז בצלחת הגשה ומניחים עליו את השוקיים. יוצקים את הרוטב שנותר בתבנית ומגישים.