כאן נפגשות שתי קלאסיקות של פסח – טלה וחרוסת. את החרוסת מפרקים למרכיביה, וממלאים בהם את הטלה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למשחת התיבול:
למלית:
אופן ההכנה
1
מפרקים את שוק הטלה מהעצם המרכזית ומותירים רק את עצם הירך. מניחים את השוק המוכנה למילוי על משטח עבודה.
מכינים את התערובת וממלאים:
2
מערבבים את מרכיבי המלית לתערובת אחידה. ממלאים במרכז השוק המפורקת ועוטפים את המלית עם שולי הבשר משני צידי השוק, ליצירת גלילה מוארכת. קושרים בעזרת חוט שפגאט.
מטגנים ואופים:
3
מחממים תנור ל-180 מעלות.
4
מערבבים את מרכיבי המשחה ומושחים את נתח הטלה הממולאת.
5
מחממים היטב מחבת גדולה. מוסיפים שמן זית מחממים אותו ומוסיפים את השוק להשחמה מכל צידיה. מוציאים ועוטפים ברדיד אלומיניום (לא הדוק מדי).
6
אופים 60-50 דקות, תלוי במידת ההכנה הרצויה.