מתכון

שושני בצל וסומאק

מאפה שושנים בגרסה מלוחה, עם מלית של בצלים מטוגנים מתובלים בסומאק שצובע אותו בגוונים ורדרדים

5,698 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
שושני בצל וסומאק של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר
שושני בצל וסומאק של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר

מגישים את המאפה חם מהתנור לצד סלט ירקות, בשר, עוף צלוי או משקה איירן מרענן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לשלב הראשון

לשלב השני

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצלים על אש בינונית עם מלח ופלפל עד שהם מתרככים. מסירים מהאש, מוסיפים סומאק, מערבבים ומצננים.

מכינים את הבצק

2

טורפים את המרכיבים של השלב הראשון עד לקבלת בצק אחיד ומשהים כ־10 דקות במקום חמים. מוסיפים את מרכיבי השלב השני ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מפזרים על הבצק עוד קצת קמח ומרדדים לעלה מלבני בעובי כ־1/2 ס"מ.

3

מפזרים את מלית הבצלים על העלה ומגלגלים לרולדה. פורסים את הרולדה לשושנים ברוחב כ־6 ס"מ ומעמידים אותן בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים את התבנית במגבת לחה ומניחים להתפחה במקום חמים עד להכפלת הנפח.

4

מחממים תנור ל־220 מעלות. אופים את השושנים כחצי שעה עד שהן מזהיבות. מוציאים מהתנור ומברישים במעט שמן זית.