מתכון

שושני בריוש במילוי קרם פטיסייר שוקולד ופרלינה

עוגת שושנים יפהפייה, שכולה משחק בין הרכות של בצק הבריוש לפריכות של המלית

11,613 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
שושני בריוש במילוי קרם פטיסייר שוקולד ופרלינה אגוזי לוז של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו
שושני בריוש במילוי קרם פטיסייר שוקולד ופרלינה אגוזי לוז של יובל אלחדף. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו

אפשר להחליף את אגוזי הלוז באגוזים אחרים שאוהבים. עובי החיתוך של השושנים והצפיפות שבה תניחו אותן בתבנית יקבעו עד כמה ה"זר" שלכם יהיה פתוח.

איך מכינים סירופ סוכר
בתום האפייה מורחים את כל המאפים (למעט פרסבורגר) בסירופ סוכר, שמעניק ברק, שומר על המאפה מפני ייבוש, וגם כמובן מוסיף מתיקות. הסירופ מחזיק מעמד במקרר המון זמן.
מביאים לרתיחה 100 גרם( 1/2 כוס) סוכר ו- 100 מ"ל ( 1/3 כוס + כף) מים בקלחת קטנה על להבה בינונית.
מבשלים 3 דקות, מסירים מהכיריים ומצננים לפני המריחה על העוגה. מורחים על העוגה החמה מייד בצאתה מהתנור.

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק בריוש

למלית

לאגוזים מקורמלים

לזיגוג

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

שמים קמח, שמרים, ביצים וסוכר במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית כ- 5 דקות עד לקבלת בצק קשה ודביק. מוסיפים חמאה בהדרגה, בשלושה סבבים, ומערבלים 5 דקות נוספות במהירות גבוהה עד שהיא נטמעת בבצק. מוסיפים מלח ומערבלים כ- 2 דקות נוספות במהירות בינונית לקבלת בצק רך וחלק.

2

מעבירים את הבצק לקערה משומנת או מקומחת קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר 4 שעות לפחות או לילה שלם עד שהבצק יגדיל את נפחו ב- 50% .

מכינים את המלית

3

טורפים חלמונים עם סוכר בקערה. מוסיפים קורנפלור וטורפים לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

4

מביאים לרתיחה חלב ושמנת בסיר. מנמיכים את הלהבה, מוזגים כשליש מכמות החלב לתוך הקערה עם החלמונים וטורפים היטב. יוצקים את כל תכולת הקערה בחזרה לסיר וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5

מוסיפים שוקולד וממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד כ- 3 דקות עד שהוא נמס והקרם מסמיך. מכבים את הלהבה, מוסיפים מחית פרלינה ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת.

6

מעבירים את הקרם לכלי שטוח, מכסים בניילון נצמד צמוד לקרם ומעבירים למקרר לשעתיים.

מקרמלים אגוזים

7

מביאים סוכר ומים לרתיחה בסיר על להבה בינונית. מבשלים כ- 5 דקות עד להתאדות מוחלטת של המים ו- 4-3 דקות נוספות עד לקבלת סירופ סוכר סמיך ושקוף ( 118 מעלות).

8

מוסיפים אגוזים לסיר ומבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד כחצי דקה עד שהסוכר מתגבש סביב האגוזים. ממשיכים לבשל תוך ערבוב כל 3-2 דקות עד שהאגוזים מתכסים בשכבת קרמל אחידה.

9

מעבירים את האגוזים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומצננים. מעבירים לשקית ניילון עבה ושוברים בעזרת מערוך לחתיכות גסות.

10

מרכיבים את העוגה, מתפיחים ואופים: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל- 2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן באורך 15 ס"מ ועובי 4 מ"מ.

11

מערבבים את המלית שהתייצבה ומורחים אותה על הבצק. מפזרים מעל את שברי האגוזים המקורמלים ומגלגלים את המלבנים לגלילות הדוקות. מעבירים למקפיא ל- 30 דקות כדי שהבצק יהיה נוח לחיתוך והמלית תתייצב.

12

חותכים את הגלילות לפרוסות ברוחב כ- 2 ס"מ ומסדרים את השושנים בתבניות משומנות קלות במרווחים של כ- 1/2 ס"מ. מכסים במגבת ומתפיחים כ- 40 דקות עד שעתיים (תלוי במזג האוויר) עד שהשושנים ממלאות את התבניות.

13

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

14

אופים כ- 25 דקות עד שהשושנים מזהיבות והעוגה עשויה גם בחלקה הפנימי.

15

מורחים בסירופ סוכר בנדיבות.