מתכון

שושני מנגולד ופרמזן

הרבה מנגולד ומעט גבינה – כאן מרגישים היטב את העלים הטעימים. אפשר לעצב גם כקרואסונים

15,675 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
שושני מנגולד ופרמזן. צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע
שושני מנגולד ופרמזן. צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע

הרבה מנגולד ומעט גבינה – כאן מרגישים היטב את העלים הטעימים. אפשר לעצב גם כקרואסונים (ראו בגיוונים).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מאדים בצל במחבת עם 3 כפות שמן כ-10 דקות על להבה נמוכה לריכוך והזהבה. מסירים מהכיריים, מעבירים לקערה ומצננים.

2

מוסיפים למחבת 2 כפות שמן, מנגולד ושום ומאדים 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שלא נשארת טיפת נוזל ועלי המנגולד יבשים.

3

מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים את הבצל המטוגן, מלח ופלפל ומערבבים.

ממלאים ואופים:

4

פורשים את הבצק ומפזרים על פני כל השטח מנגולד, גבינת פרמזן וגבינת צאן ומגלגלים לגלילה. פורסים לפרוסות בעובי 3 ס”מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד החתוך כלפי מעלה כמו שושנים. בשלב זה אפשר להקפיא.

5

מחממים תנור ל-190 מעלות.

6

אופים כ-25 דקות עד שהמאפים זהובים ומוכנים.

באותה שיטה מכינים
קרואסוני מנגולד ופרמזן: חותכים את משטח הבצק למשולשים בעלי רוחב בסיס של כ-8 ס”מ. מניחים מלית ומגלגלים כל משולש לקרואסון. מברישים בביצה, מפזרים שומשום ואופים.