הרבה מנגולד ומעט גבינה – כאן מרגישים היטב את העלים הטעימים. אפשר לעצב גם כקרואסונים (ראו בגיוונים).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
מכינים את המלית:
1
מאדים בצל במחבת עם 3 כפות שמן כ-10 דקות על להבה נמוכה לריכוך והזהבה. מסירים מהכיריים, מעבירים לקערה ומצננים.
2
מוסיפים למחבת 2 כפות שמן, מנגולד ושום ומאדים 5 דקות תוך כדי ערבוב עד שלא נשארת טיפת נוזל ועלי המנגולד יבשים.
3
מעבירים לקערה ומצננים. מוסיפים את הבצל המטוגן, מלח ופלפל ומערבבים.
ממלאים ואופים:
4
פורשים את הבצק ומפזרים על פני כל השטח מנגולד, גבינת פרמזן וגבינת צאן ומגלגלים לגלילה. פורסים לפרוסות בעובי 3 ס”מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהצד החתוך כלפי מעלה כמו שושנים. בשלב זה אפשר להקפיא.
5
מחממים תנור ל-190 מעלות.
6
אופים כ-25 דקות עד שהמאפים זהובים ומוכנים.
קרואסוני מנגולד ופרמזן: חותכים את משטח הבצק למשולשים בעלי רוחב בסיס של כ-8 ס”מ. מניחים מלית ומגלגלים כל משולש לקרואסון. מברישים בביצה, מפזרים שומשום ואופים.