מתכון

שושני שמרים במלית ממרח לוטוס

עוגת השמרים הקלאסית והמרהיבה משתבחת בזכות מלית ממרח לוטוס

11,539 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר | מתוך חוברת מתכונים של לוטוס
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר | מתוך חוברת מתכונים של לוטוס

עוגת השמרים הקלאסית והמרהיבה משתבחת בזכות מלית ממרח לוטוס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לזיגוג:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים קמח, מלח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כמה שניות. מוסיפים ביצה וקוביות חמאה תוך כדי לישה. יוצקים בהדרגה חלב פושר וממשיכים ללוש במהירות נמוכה כ-8-7 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.

2

מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומשמנים את הבצק בעוד מעט שמן עד שכולו יצופה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים. הבצק יגדיל את נפחו ב-50%.

מרכיבים את העוגה, מתפיחים שוב ואופים:

3

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.

4

מניחים את הבצק על גבי משטח מקומח קלות ומרדדים אותו לריבוע בגודל 50 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ. מורחים עליו ממרח לוטוס בשכבה דקה ואחידה בעזרת פלטה מדורגת (או סכין חלק) ומגלגלים את הבצק לגליל. מסירים את הקצוות בעזרת סכין חד וחותכים את הגליל ל-12 פרוסות בעובי 3-2 ס”מ.

5

מעמידים את הפרוסות עם רווחים ביניהן בתבנית, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-40-30 דקות עד שהפרוסות יגדילו את נפחן ב-50% וייצמדו זו לזו.

6

מחממים תנור ל-170 מעלות.

7

אופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה.

מכינים סירופ סוכר ומגישים:

8

בזמן שהעוגה בתנור מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מבשלים כ-3-2 דקות ומסירים מהכיריים. מצננים.

9

מברישים את העוגה החמה בסירופ, מצננים אותה לטמפ’ החדר ומגישים.

טיפ: העוגה הכי טעימה ביום הכנתה ולמחרת. אם מעוניינים לשמור לתקופה ארוכה יותר, מומלץ להקפיא את העוגה כשהיא עטופה היטב. להגשה מפשירים בטמפ’ החדר ומחממים קלות בתנור חם.

גיוון: במקום שמרים טריים אפשר להשתמש ב-10 גרם או 1 כף  שמרים יבשים.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק שמרים מוכן.