עוגת השמרים הקלאסית והמרהיבה משתבחת בזכות מלית ממרח לוטוס.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
לזיגוג:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
שמים קמח, מלח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כמה שניות. מוסיפים ביצה וקוביות חמאה תוך כדי לישה. יוצקים בהדרגה חלב פושר וממשיכים ללוש במהירות נמוכה כ-8-7 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
2
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומשמנים את הבצק בעוד מעט שמן עד שכולו יצופה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים. הבצק יגדיל את נפחו ב-50%.
מרכיבים את העוגה, מתפיחים שוב ואופים:
3
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
4
מניחים את הבצק על גבי משטח מקומח קלות ומרדדים אותו לריבוע בגודל 50 ס”מ ועובי 1/2 ס”מ. מורחים עליו ממרח לוטוס בשכבה דקה ואחידה בעזרת פלטה מדורגת (או סכין חלק) ומגלגלים את הבצק לגליל. מסירים את הקצוות בעזרת סכין חד וחותכים את הגליל ל-12 פרוסות בעובי 3-2 ס”מ.
5
מעמידים את הפרוסות עם רווחים ביניהן בתבנית, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-40-30 דקות עד שהפרוסות יגדילו את נפחן ב-50% וייצמדו זו לזו.
6
מחממים תנור ל-170 מעלות.
7
אופים כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה.
מכינים סירופ סוכר ומגישים:
8
בזמן שהעוגה בתנור מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מבשלים כ-3-2 דקות ומסירים מהכיריים. מצננים.
9
מברישים את העוגה החמה בסירופ, מצננים אותה לטמפ’ החדר ומגישים.
גיוון: במקום שמרים טריים אפשר להשתמש ב-10 גרם או 1 כף שמרים יבשים.
קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק שמרים מוכן.