מתכון

שיפודים בסגנון עותמאני

טכניקת צלייה מיוחדת היישר מאיסטנבול

710 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
שיפוד עות'מאני | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
שיפוד עות'מאני | צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

את הטכניקה הזאת, צלייה קצרה בחום גבוה של חלקי פנים, למד בורוביץ' בביקוריו באיסטנבול. אפשר להשתמש בכל סוג של חלקי פנים שאתם אוהבים (כבדים, לבבות, אשכים וכליות). בקשו מהקצב שינקה עבורכם את חלקי הפנים הטריים ביותר שבידיו ויחתוך אותם לקוביות שוות בגודלן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את פרוסות הבצל עם הסומאק, שמן הזית, מיץ הלימון ומעט מלח.

2

משפדים את קוביות הבשר על שיפוד מתכת עבה.

3

מלהיטים גריל פחמים לחום הגבוה ביותר.

4

מניחים את השיפודים על הגריל וצולים שתי דקות מכל צד, בלי להזיז את השיפוד יתר על המידה.

5

מורידים מהאש, ממליחים ומפלפלים, מגישים עם הבצל בסומאק ואם אוהבים גם עם קצת עמבה.