מתכון

שיפודי כליות בשמן שום

שמן השום מעדן את טעמן של הכליות ועוטף את המנה בריח שומי נפלא

1,468 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2017
שיפודי כליות בשמן שום. צילום: דריה רטינר
שיפודי כליות בשמן שום. צילום: דריה רטינר

בעלי סיבולת שום גבוהה יכולים להחליף את שמן השום במשחת שום כתוש ולמרוח אותה על השיפודים לאחר הצלייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים שמן זית עם שיני שום.

2

משפדים פרוסות כליות על 4 שיפודים (כ-120 גרם בשר על כל שיפוד).

3

צולים את השיפודים על גריל פחמים למשך 2-3 דקות מכל צד עד שהכליות שחומות לגמרי מבחוץ. תוך כדי הצלייה, מושחים בעדינות את השיפודים בשמן השום בעזרת מברשת.