מתכון

שיפודי פרגיות במרינדה של משמש טרי

רסק המשמש החמצמץ מרכך את הבשר, שומר על עסיסיותו ומעניק לשיפודים צבע כתום קרמלי בצלייה

6,574 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
שיפודי פרגיות במרינדה של משמש טרי. צילום: איילון פז | סגנון: אוריה גבע
שיפודי פרגיות במרינדה של משמש טרי. צילום: איילון פז | סגנון: אוריה גבע

מגישים עם הרבה אורז לבן וקצת בצל ירוק פרוס דקיק. חשוב להשרות את השיפודים במרינדה כמה שעות מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצריבה:

למרינדה:

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי המרינדה. מוסיפים את הפרגיות, מכסים ומעבירים למקרר לכמה שעות.

2

מחממים גריל ומשמנים. משחילים את נתחי הפרגיות על שיפודים וצולים על הגריל מכל הצדדים עד הזהבה.

באותה שיטה מכינים

  • שיפודי טלה במרינדה של משמש: ממירים את הפרגיות בקוביות בשר טלה ואת המירין – ביין שרי יבש. מוסיפים למרינדה כפית נענע מיובשת.
  • שוקי עוף צלויות בזיגוג ריבת משמש: ממירים את הפרגיות ב-6 שוקי עוף ואת המשמש המרוסק – ב-1/4 כוס ציר עוף. מכניסים את השוקיים עם המרינדה לשקית קוקי, מחוררים את השקית בכמה מקומות וצולים בתנור ב-180 מעלות כשעה.