מגישים עם הרבה אורז לבן וקצת בצל ירוק פרוס דקיק. חשוב להשרות את השיפודים במרינדה כמה שעות מראש.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לצריבה:
למרינדה:
אופן ההכנה
1
מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי המרינדה. מוסיפים את הפרגיות, מכסים ומעבירים למקרר לכמה שעות.
2
מחממים גריל ומשמנים. משחילים את נתחי הפרגיות על שיפודים וצולים על הגריל מכל הצדדים עד הזהבה.
- שיפודי טלה במרינדה של משמש: ממירים את הפרגיות בקוביות בשר טלה ואת המירין – ביין שרי יבש. מוסיפים למרינדה כפית נענע מיובשת.
- שוקי עוף צלויות בזיגוג ריבת משמש: ממירים את הפרגיות ב-6 שוקי עוף ואת המשמש המרוסק – ב-1/4 כוס ציר עוף. מכניסים את השוקיים עם המרינדה לשקית קוקי, מחוררים את השקית בכמה מקומות וצולים בתנור ב-180 מעלות כשעה.