מתכון

שיפוד של תמנון נוסח גליסיה עם קצף של תפוח אדמה

מניחים את השיפודים בקערות ומחלקים מעל את רוטב הפלפל האדום

980 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
שיפוד של תמנון נוסח גליסיה עם קצף של תפוח אדמה של השף ויקטור גלוגר. צילום: נמרוד סונדרס
שיפוד של תמנון נוסח גליסיה עם קצף של תפוח אדמה של השף ויקטור גלוגר. צילום: נמרוד סונדרס

כלים: 4 שיפודי יקיטורי מעץ או מברזל ובלון גז (כמו לקצפת עם שני בלונים למילוי גז)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב פלפל אדום

לקצף לתפוחי אדמה

אופן ההכנה

לבישול התמנון

1

מרתיחים את המים עם שאר המרכיבים ומבשלים בפנים את התמנון עד שיתרכך. זמן הבישול יהיה בין 45 דקות לשעה על רתיחה קטנה. מסננים וחותכים לעיגולים בעובי של 1 ס"מ ומשפדים אותם.

לרוטב הפלפל

2

מאדים את הבצל ירוק והשום בקצת שמן זית עד שהכל יתרכך, מוסיפים את התבלינים ועלי הדפנה, מוסיפים את שאר השמן ונותנים לרוטב לנוח למשך 10 דקות, מסננים ושומרים עד להגשה.

לקצף

3

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח, מסננים ושומרים 100 סמ"ק מי בישול.

4

בסיר קטן מרתיחים את השמנת עם המים, מוסיפים את התפוחי האדמה המבושלים, מבשלים במשך 5 דקות וטוחנים הכל בעזרת בלנדר. מסננים כדי לקבל קרם עדין, מתבלים במלח ומכניסים לסיפון שבו נמלא 2 בלוני גז.

להגשה

5

צורבים את השיפודים במחבת טפלון משני הצדדים. בעזרת הסיפון מחלקים את קצף תפוחי האדמה בארבע קערות, מניחים את השיפודים ומחלקים מעל את רוטב הפלפל האדום.