החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק פסטה
למלית
לרוטב
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את המלית
1
מחממים במחבת שמן זית ומוסיפים תרד. מטגנים כדקה וחצי, מוסיפים חומוס ותבלינים ומערבבים. מסירים מהאש, מסננים ומעבירים לקערה. מערבבים פנימה את הגבינה עד שהיא נמסה.
מכינים את הפסטה
2
מערבבים את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
מכינים את השישברק
3
מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ״מ וקורצים עיגולים בקוטר של 5 ס״מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית ומרטיבים מעט את השוליים. מקפלים לחצי סהר ומצמידים את הפינות זו לזו. מקמחים את הבצק לאורך כל העבודה. מעבירים את השישברק לקופסה סגורה ומעבירים למקרר עד לשימוש.
מכינים את הרוטב
4
מוזגים ציר ירקות לסיר ומצמצמים אותו על אש קטנה למחצית מהכמות. מוזגים מצקת מהנוזל המצומצם לקערה, מוסיפים קמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק ומחזירים לסיר. מוסיפים יוגורט ותבלינים, מחממים מעט (לא מרתיחים כדי שהרוטב לא יתפרק) ומסירים מהאש.
5
מבשלים את השישברק במים מומלחים כ־3 דקות, מעבירים מיד לסיר הרוטב ומבשלים כדקה.
6
מסדרים את השישברק בצלחות הגשה ומגררים מעל את הלבן קיש.