מתכון

שלישיית סליידרס בריוש

מאחסנים את הבצק במקרר לילה לפני האפייה. מתפיחים את הבצק שלוש שעות נוספות

833 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
שלישיית סליידרס בריוש של מאיר ברבי. צילום: רמי זרנגר
שלישיית סליידרס בריוש של מאיר ברבי. צילום: רמי זרנגר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לבצק

1

במערבל עם וו גיטרה מעבדים את קמח, סוכר ומלח. טורפים ביצים ושמרים ומוסיפים לתערובת היבשה. מעבדים לקבלת בצק אחיד.

2

מוסיפים בהדרגה את החמאה עד לקבלת מרקם אחיד. מאחסנים בקערה משומנת במקרר למשך הלילה.

3

מחלקים בצק לכדורים של 20 גר', מכסים ומניחים לתפיחה שלוש שעות או עד שהבצק משלש את נפחו.

4

מערבבים חלמונים וחלב בקערית ומורחים מהתערובת על כדורי הבצק. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-15 דקות. מניחים לצינון.

להגשה

5

ממלאים לחמניות במילויים השונים, מורחים מעט מהחמאה, מכניסים לטוסטר ומגישים שלישיית סליידרס חמים לכל סועד.