אימא שלי מכינה את השמן הזה באופן קבוע ומוסיפה את השמן החדש לבקבוק עם השמן שנשאר (הוא לא מתקלקל). אני משתמש בו גם לשקשוקה: הוא נותן לה טעם משגע וצבע אחר לגמרי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שמים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה שיש כ-40 דקות.
2
מערבבים מדי פעם ונזהרים שהתערובת לא תרתח.
3
מסירים מהלהבה, מצננים וטוחנים בבלנדר מוט כ-5 דקות רצופות עד שהשמן בעל מרקם אחיד.
4
מסננים את השמן דרך בד ומעבירים לבקבוק אטום. השמן סופג את מרב הטעמים אחרי 3-2 ימים, וכאמור יכול להישמר במשך זמן רב.