מתכון

שמן מרוקאי

השמן האדום-אדום הזה הוא נכס שאימצתי מהמטבח של אימא שלי

7,992 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
שמן מרוקאי. צילום: shutterstock
שמן מרוקאי. צילום: shutterstock

אימא שלי מכינה את השמן הזה באופן קבוע ומוסיפה את השמן החדש לבקבוק עם השמן שנשאר (הוא לא מתקלקל). אני משתמש בו גם לשקשוקה: הוא נותן לה טעם משגע וצבע אחר לגמרי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה שיש כ-40 דקות.

2

מערבבים מדי פעם ונזהרים שהתערובת לא תרתח.

3

מסירים מהלהבה, מצננים וטוחנים בבלנדר מוט כ-5 דקות רצופות עד שהשמן בעל מרקם אחיד.

4

מסננים את השמן דרך בד ומעבירים לבקבוק אטום. השמן סופג את מרב הטעמים אחרי 3-2 ימים, וכאמור יכול להישמר במשך זמן רב.