מתכון

שמן תימין ושאטה

תוספת של עשבים ותבלינים לשמן זית איכותי תקפיץ את טעמו ותעניק לו ארומות נפלאות

5,188 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
שמן תימין ושאטה של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
שמן תימין ושאטה של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

משתמשים בשמן המתובל לתיבול סלטים, ירקות צלויים ותבשילי קדרה. בסוף המתכון תוכלו למצוא רעיונות נוספים להכנת שמן מתובל. טיפ: חשוב מאוד לשטוף ולייבש היטב את עשבי התיבול לפני שמכניסים לשמן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממלאים בקבוק זכוכית מעוקר בשמן זית, מוסיפים את התבלינים וסוגרים. מעבירים למקום חשוך לשבועיים ומשתמשים.

באותה השיטה מכינים:

שמן אורגנו ווניל: לליטר שמן מוסיפים 3 ענפי אורגנו שטופים ומיובשים היטב, 2 שיני שום קלופות ומקל וניל חצוי.
שמן רוזמרין ולימון: לליטר שמן מוסיפים 2 ענפי רוזמרין שטופים ומיובשים היטב, 3 סרטים מקליפת לימון ו 4-3 גרגרי פלפל אנגלי שלמים.
שמן עגבניות מיובשות: לליטר שמן מוסיפים 2 גבעולי בזיליקום שטופים ומיובשים היטב, 10-8 עגבניות מיובשות ו-6 שיני שום קלופות.
שמן תפוז: לליטר שמן מוסיפים סרטים מקליפת תפוז אחד, פלפל צ'ילי מיובש שלם ו-2 מקלות קינמון.