משתמשים בשמן המתובל לתיבול סלטים, ירקות צלויים ותבשילי קדרה. בסוף המתכון תוכלו למצוא רעיונות נוספים להכנת שמן מתובל. טיפ: חשוב מאוד לשטוף ולייבש היטב את עשבי התיבול לפני שמכניסים לשמן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
ממלאים בקבוק זכוכית מעוקר בשמן זית, מוסיפים את התבלינים וסוגרים. מעבירים למקום חשוך לשבועיים ומשתמשים.
באותה השיטה מכינים:
שמן אורגנו ווניל: לליטר שמן מוסיפים 3 ענפי אורגנו שטופים ומיובשים היטב, 2 שיני שום קלופות ומקל וניל חצוי.
שמן רוזמרין ולימון: לליטר שמן מוסיפים 2 ענפי רוזמרין שטופים ומיובשים היטב, 3 סרטים מקליפת לימון ו 4-3 גרגרי פלפל אנגלי שלמים.
שמן עגבניות מיובשות: לליטר שמן מוסיפים 2 גבעולי בזיליקום שטופים ומיובשים היטב, 10-8 עגבניות מיובשות ו-6 שיני שום קלופות.
שמן תפוז: לליטר שמן מוסיפים סרטים מקליפת תפוז אחד, פלפל צ'ילי מיובש שלם ו-2 מקלות קינמון.