זהר: "כשהוזמנתי לאכול את שניצל החזיר המפורסם אצל סבתא של רן — ידעתי שהתקבלתי למשפחה".
גיוון: הכי טעים לאכול ישר מהמחבת, אבל אם חייבים אפשר לחמם 10 דקות בתנור.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-150 מעלות.
2
דופקים קלות את הנתחים (אבל עדיין משאירים אותם עבים).
3
טורפים ביצה עם כף מים וכמות נדיבה של מלח בצלחת קעורה. מכינים צלחת קעורה נוספת עם פירורי לחם.
4
טובלים כל צלע בשר בתערובת הביצה ומשאירים אותה תלויה באוויר לכמה שניות כדי להיפטר מעודפי הביצה. מניחים בפירורי הלחם (חשוב לשמור על יד אחת יבשה כדי שלא ייווצרו גושים) והופכים בזהירות לצד השני. מניחים על הצד שמכוסה בפירורים עוד פירורי לחם ומהדקים היטב.
5
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הצלע המצופה על להבה נמוכה 4-3 דקות מכל צד עד השחמה. מגישים עם סלט מרענן.
6
טיפ: אם השניצלים נראים שחומים אך עדיין לא מבושלים בפנים, מעבירים לתנור שחומם ל-150 מעלות לצלייה נוספת של כמה דקות.