מתכון

שניצל ממולא

כשאני מגיע למסעדה שבתפריט שלה מופיע קורדון בלו, זה מה שאזמין. גיליתי שאני לא היחיד עם הפטיש הזה

3,903 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
שניצל ממולא של אמיר קרונברג. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
שניצל ממולא של אמיר קרונברג. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

כשאתם אצל הקצב או בסופר בחרו חזה עוף גדול שמתאים יותר למילוי.

הערה לגבי הטיגון: מכיוון שהנתחים גדולים הם תופסים את כל שטח הסיר וזקוקים לטיגון ארוך. המשמעות היא שצריך לטגן את השניצלים אחד-אחד או בו-זמנית בכמה סירים. הפתרון שלי: אני מטגן אותם אחד-אחד טיגון חלקי ומשלים את ההכנה בצלייה בתנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

אופן ההכנה

1

חוצים את הפרפרים לשתי אונות. בקצה הצר של כל אונה ממוקם הפילה שנראה כאילו הוא לא מחובר לחזה עד הסוף.

2

בשליש העליון של החזה יוצרים חתך לאורך כל החזה (מהחלק הצר אל הרחב) כך שהחזה ייפתח כמו ספר. בחלק התחתון של החזה יוצרים חתך אורכי ועמוק באורך של כ 1/2-2 ס"מ כך שנוצר מעין כיס למילוי. חוזרים על הפעולה עם שאר הנתחים.

3

מערבבים את חומרי המילוי. מחלקים את המלית ל-4. מושחים כל הכיס בטפנד, מסדרים בתוכו עגבניות, כדורי מוצרלה ועלי זעתר וסוגרים, ממלאים כך את כל הכיסים. סוגרים כל כיס בהידוק וסוגרים את החלק העליון של "הספר" מעליו.

4

בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר על להבה בינונית כ-8 דקות.

5

טורפים קמח, ביצים וחרדל לבלילה חלקה, מוסיפים מלח, טובלים את חזה העוף בבלילה כך שתעטוף את כולו ומעבירים לצלחת עם פירורי לחם.

6

מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים את הנתחים לשמן ומיד מנמיכים את הלהבה. מטגנים 7-6 דקות, הופכים ומטגנים 7-6 דקות נוספות עד שהשניצלים זהובים.

7

מעבירים את השניצלים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות. מוציאים, משהים כ-5 דקות, חוצים לרוחב ומגישים.