כשאתם אצל הקצב או בסופר בחרו חזה עוף גדול שמתאים יותר למילוי.
הערה לגבי הטיגון: מכיוון שהנתחים גדולים הם תופסים את כל שטח הסיר וזקוקים לטיגון ארוך. המשמעות היא שצריך לטגן את השניצלים אחד-אחד או בו-זמנית בכמה סירים. הפתרון שלי: אני מטגן אותם אחד-אחד טיגון חלקי ומשלים את ההכנה בצלייה בתנור.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
אופן ההכנה
1
חוצים את הפרפרים לשתי אונות. בקצה הצר של כל אונה ממוקם הפילה שנראה כאילו הוא לא מחובר לחזה עד הסוף.
2
בשליש העליון של החזה יוצרים חתך לאורך כל החזה (מהחלק הצר אל הרחב) כך שהחזה ייפתח כמו ספר. בחלק התחתון של החזה יוצרים חתך אורכי ועמוק באורך של כ 1/2-2 ס"מ כך שנוצר מעין כיס למילוי. חוזרים על הפעולה עם שאר הנתחים.
3
מערבבים את חומרי המילוי. מחלקים את המלית ל-4. מושחים כל הכיס בטפנד, מסדרים בתוכו עגבניות, כדורי מוצרלה ועלי זעתר וסוגרים, ממלאים כך את כל הכיסים. סוגרים כל כיס בהידוק וסוגרים את החלק העליון של "הספר" מעליו.
4
בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר על להבה בינונית כ-8 דקות.
5
טורפים קמח, ביצים וחרדל לבלילה חלקה, מוסיפים מלח, טובלים את חזה העוף בבלילה כך שתעטוף את כולו ומעבירים לצלחת עם פירורי לחם.
6
מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים את הנתחים לשמן ומיד מנמיכים את הלהבה. מטגנים 7-6 דקות, הופכים ומטגנים 7-6 דקות נוספות עד שהשניצלים זהובים.
7
מעבירים את השניצלים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות. מוציאים, משהים כ-5 דקות, חוצים לרוחב ומגישים.