אני מכין את העוף המטוגן מנתחי פרגית (ירך ללא עצם) אבל כל נתח אחר יתאים.
שימו לב: ככל שהנתח עבה יותר זמן הטיגון מתארך. כמו כן גם נוכחות של עצם מאריכה את משך הטיגון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
חותכים פרגית לנתחים גסים ולא אחידים בגודל של 4×2 ס"מ ומשרים בקערה עם הריוויון 4-2 שעות במקרר.
2
מחממים שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית כ-8 דקות.
3
מערבבים בקערה קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, מלח, שום, פפריקה ופלפל קאיין.
4
מוציאים את נתחי הפרגית מהריוויון, מנערים בעדינות, מגלגלים בתוך התערובת, מנערים מעט ומעבירים לשמן.
5
מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומטגנים כ-12 דקות עד שהנתחים שחומים.
6
אחרי כ-6 דקות מערבבים את הנתחים בשמן. מוציאים בעזרת מלקחיים או כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.