מתכון

שניצל פרגית בנוסח קנטקי

אני מאוד אוהב עוף ובמיוחד עוף אמריקאי מטוגן בבלילה פריכה, כמו קנטקי פרייד צ'יקן, רק בגרסה לא מתועשת כמובן

48,848 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
שניצל פרגית בנוסח קנטקי של אמיר קרונברג. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
שניצל פרגית בנוסח קנטקי של אמיר קרונברג. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

אני מכין את העוף המטוגן מנתחי פרגית (ירך ללא עצם) אבל כל נתח אחר יתאים.

שימו לב: ככל שהנתח עבה יותר זמן הטיגון מתארך. כמו כן גם נוכחות של עצם מאריכה את משך הטיגון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חותכים פרגית לנתחים גסים ולא אחידים בגודל של 4×2 ס"מ ומשרים בקערה עם הריוויון 4-2 שעות במקרר.

2

מחממים שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית כ-8 דקות.

3

מערבבים בקערה קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, מלח, שום, פפריקה ופלפל קאיין.

4

מוציאים את נתחי הפרגית מהריוויון, מנערים בעדינות, מגלגלים בתוך התערובת, מנערים מעט ומעבירים לשמן.

5

מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומטגנים כ-12 דקות עד שהנתחים שחומים.

6

אחרי כ-6 דקות מערבבים את הנתחים בשמן. מוציאים בעזרת מלקחיים או כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.