מתכון

שעועית ירוקה כבושה

כך שומרים את ירקות הקיץ והופכים אותם לזמינים כל השנה

3,803 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
שעועית ירוקה של רינת צדוק | צילום: שני בריל
שעועית ירוקה של רינת צדוק | צילום: שני בריל

לפני שמוסיפים את המים, מניחים את הצנצנת על השעועית על משקל מטבח ומאפסים – כך שוקלים במדויק את כמות המים ואפשר לחשב את כמות המלח שיש להוסיף (למשל, על 1 ליטר מים מוסיפים 60 גרם מלח).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קוטמים שעועית ירוקה, מניחים בצנצנת, מוסיפים מים לכיסוי וממלאים במים. מוסיפים מלח במשקל 6% ממשקל המים, 2 שיני שום פרוסות, 1/4 צרור שמיר ו-3-2 גרגירי פלפל אנגלי.

2

סוגרים ומניחים במקום קר ויבש ל-6-5 ימים. מאחסנים בקירור, נשמר עד שלושה חודשים.