מתכון

שפיץ שייטל ממולא באורז ופירות מיובשים

השומן וטעמי הבשר נספגים במלית במהלך הצלייה, אפשר לאכול את הפרוסות חמות או בטמפרטורת החדר, הן ממש ארוחה שלמה

8,225 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
שפיץ שייטל ממולא באורז ופירות מיובשים של אבי בן דויד. צילום: דניאל לילה
שפיץ שייטל ממולא באורז ופירות מיובשים של אבי בן דויד. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למריחה

למלית

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומטגנים בצל ושום כ- 4 דקות על להבה בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהבצל מתחיל להזהיב. מוסיפים פיסטוקים ומטגנים כדקה עד שהם מעלים ניחוח. מוסיפים את יתר החומרים ומטגנים תוך כדי ערבוב 2 דקות. מסירים מהאש ומצננים.

ממלאים את הנתח וצולים

2

מחממים תנור ל- 250 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

3

ממלאים את הכיס שבנתח במלית עד שהוא מלא אך עדיין אפשר לסגור את הפתח שלו ללא מאמץ (אם נשארת מלית עודפת, אפשר לשמור להגשה). סוגרים את פתח הכיס בעזרת 5-4 קיסמים.

4

מערבבים את תערובת המריחה ומושחים בה את הנתח. מעבירים לתבנית ומכסים ברדיד אלומניום.

5

צולים 10 דקות, מורידים את הטמפ' ל- 160 מעלות וצולים שעה נוספת. 15 דקות לפני תום הצלייה מסירים את רדיד האלומיניום.

6

לפני הפריסה נותנים לנתח לנוח 10 דקות. שומרים את הנתח הממולא עד יומיים במקרר.