החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעיטור ומילוי
אופן ההכנה
1
מביאים לרתיחה בסיר את המים, החלב, המלח, הסוכר והחמאה.
2
מוסיפים את הקמח ומערבבים הכל עד שנוצר בצק הנפרד מדפנות הסיר.
3
מצננים את התערובת במיקסר בעזרת וו גיטרה. כשהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר מוסיפים את הביצים בהדרגה, בזו אחר זו.
4
ממלאים בבצק צנתר כוכב מס' 12-14 ומזלפים על גבי ריבוע קטן מנייר אפייה עיגול בקוטר 6-7 ס"מ.
5
מזלפים מעל העיגול שכבה נוספת (כלומר עיגול ומעליו עיגול נוסף). מכינים כך עיגולים כפולים מכל כמות הבצק.
6
מחממים שמן עמוק בסיר ל-160 מעלות. מכניסים את עיגול הבצק הכפול כשהנייר פונה למעלה, ומוציאים את הנייר בעדינות. מטגנים עד להזהבה-השחמה, מוציאים ומניחים לקירור.
7
מחממים את ריבת המשמש עם 60 מ"ל מים, טובלים את השפריץ קוכן המוכנות בריבת המשמש.
8
ממיסים את הפונדנט ל-30-40 מעלות ויוצקים מעל השפריץ קוכן (לא חובה).
9
מכינים קרם פטיסייר וניל ומזלפים במרכז הסופגניות.