מתכון

שפריץ קוכן

סופגנייה אוורירית מאוד בסגנון גרמני – עם קרם וניל טעים

1,370 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
שפריץ קוכן של שף קונדיטורית מאיה רביבו. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי
שפריץ קוכן של שף קונדיטורית מאיה רביבו. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעיטור ומילוי

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה בסיר את המים, החלב, המלח, הסוכר והחמאה.

2

מוסיפים את הקמח ומערבבים הכל עד שנוצר בצק הנפרד מדפנות הסיר.

3

מצננים את התערובת במיקסר בעזרת וו גיטרה. כשהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר מוסיפים את הביצים בהדרגה, בזו אחר זו.

4

ממלאים בבצק צנתר כוכב מס' 12-14 ומזלפים על גבי ריבוע קטן מנייר אפייה עיגול בקוטר 6-7 ס"מ.

5

מזלפים מעל העיגול שכבה נוספת (כלומר עיגול ומעליו עיגול נוסף). מכינים כך עיגולים כפולים מכל כמות הבצק.

6

מחממים שמן עמוק בסיר ל-160 מעלות. מכניסים את עיגול הבצק הכפול כשהנייר פונה למעלה, ומוציאים את הנייר בעדינות. מטגנים עד להזהבה-השחמה, מוציאים ומניחים לקירור.

7

מחממים את ריבת המשמש עם 60 מ"ל מים, טובלים את השפריץ קוכן המוכנות בריבת המשמש.

8

ממיסים את הפונדנט ל-30-40 מעלות ויוצקים מעל השפריץ קוכן (לא חובה).

9

מכינים קרם פטיסייר וניל ומזלפים במרכז הסופגניות.