החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשום קונפי
לרוטב
לתבשיל
לתערובת קמחים
אופן ההכנה
לשום קונפי
1
שמים שיני שום בכלי, מכסים בשמן, מוסיפים תימין, עלי דפנה ופלפל אנגלי ומבשלים על אש קטנה עד ששיני השום מתרככות. מסירים מהאש.
לרוטב
2
טוחנים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון. מסננים.
לתבשיל
3
מנקים את שקדי העגל היטב מגידים וחותכים לקוביות בגודל של כ־ 2 ס"מ. מרתיחים בסיר מים עם חומץ ולימונים. מקטינים את האש לבעבוע עדין וחולטים את השקדים 20־25 דקות. מעבירים את השקדים למי קרח, משהים כמה דקות, מסננים ומניחים על מגבת.
4
מחממים מעט שמן זית בסיר, מטגנים שום עם פלפלים חריפים ופלפלי שושקה ומוסיפים עגבניות ויין לבן. מבשלים עד לאידוי האלכוהול ומוסיפים לסיר את הרוטב המסונן והשום קונפי.
5
מחממים שמן בסיר קטן נפרד ובמקביל מצפים את שקדי העגל בתערובת הקמח והתבלינים. מטגנים את השקדים משני הצדדים עד הזהבה. מוסיפים את השקדים לתבשיל כך שייגעו ברוטב אבל לא יטבע בתוכו. מוסיפים את הכוסברה. מתקנים תיבול עם מעט מלח ולימון ומגישים מייד.