מתכון

שקדי עגל על סלט עשבי תיבול וטחינה

אנשים חוששים להכין בבית חלקי פנים מפני שזה כרוך בניקוי ולפעמים גם בבישול מקדים. שקדי עגל הם ידידותיים למשתמש

2,367 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
שקדי עגל על סלט עשבי תיבול וטחינה של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
שקדי עגל על סלט עשבי תיבול וטחינה של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

צורבים את שקדי העגל כמו שהם ומגישים עם שפע עשבים. העשבוניות מאזנת את השומניות של השקדים והשילוב קיצי וטעים במיוחד. מניחים את השקדים על העשבים כשהם לוהטים – זה מוציא מהעשבים יותר טעם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את עשבי התיבול עם עגבנייה ושום בקערה.

2

מלהיטים מחבת פסים, משמנים אותה בכף שמן זית, ממליחים ומפלפלים בעדינות את השקדים וצורבים כ־4 דקות מכל צד עד השחמה. מוסיפים מיד לקערת העשבים.

3

מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל, מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים מעל טחינה גולמית ומגישים.