מתכון

שקדי עגל צרובים על צ’רמולה

הצ’רמולה הוא אחד הרטבים הכי טעימים במטבח המרוקאי — רענן, פיקנטי ומתאים לכל מה שיורד מהגריל

5,880 בשלנים התעניינו במתכון זה
של יגאל אזולאי ואבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: טליה אסיף
של יגאל אזולאי ואבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: טליה אסיף

כאן שידכנו אותו לשקדי עגל עסיסיים ויצא מצוין, אבל תרגישו חופשיים להגיש אותו גם עם דגים (ובעיקר סרדינים).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצ’רמולה

אופן ההכנה

1

משרים את השקדים שעה במי קרח.

2

מעבדים את חומרי הצ’רמולה במעבד מזון לקבלת מחית אחידה. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים במקרר יומיים-שלושה.

3

חותכים את השקדים לחתיכות בגודל 4 ס”מ ומשפדים. מתבלים במלח ופלפל.

4

צולים על גריל, פלאנצ’ה או מחבת גריל משומנת 3-2 דקות מכל צד עד שהשקדים משחימים ונעשים פריכים.

5

מושחים בצ’רמולה ומגישים מייד.