מתכון

שקשוקה ביאנקה

שקשוקה משודרגת עם תפוחי אדמה, פטריות ורוטב שמנת תרד שעושה את כל הטעם

5,111 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
שקשוקה ביאנקה של שף ניר גוזמן. צילום: אפיק גבאי
שקשוקה ביאנקה של שף ניר גוזמן. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למאפה שקשוקה

לרוטב שמנת ותרד

אופן ההכנה

רוטב שמנת תרד (150 גר')

1

מבשלים את שן השום בשמן הזית על אש נמוכה עד שהוא נימוח (שום קונפי).

2

מטגנים במחבת את הבצל והשום קונפי בשמן זית עד שהבצל שקוף. מוסיפים את אגוז המוסקט, הפלפל השחור והמלח. מטגנים כחצי דקה, מוסיפים את הקמח, מטגנים עוד חצי דקה, מוסיפים את היין ומצמצמים.

3

מוסיפים את השמנת לאט תוך כדי ערבוב שלא יהיו גושים של קמח.

4

מוסיפים את התרד ובודקים תיבול. מסירים מהאש ומוסיפים את גבינת המוצרלה והפרמזן.

שקשוקה

5

אופים את תפוח האדמה עד ריכוך וחותכים לקוביות. צולים בתנור את הפטריות. מחממים את קוביות תפוח האדמה במחבת מברזל יצוק על אש נמוכה. יוצקים את רוטב השמנת והתרד, מוסיפים את הביצים ומניחים את הפטריות הצלויות ועיגולי גבינת העזים מעל. מכסים את המחבת עד שהביצים מוכנות ומגישים. מומלץ להגיש עם לחם.