מתכון

שקשוקה דגים וחלמונים

החלה של שבת, שנטבלת בעסיס העגבניות והחלמונים ומעמיסה בדרך אל הפה גם נתח דג, היא פיסת גן עדן השמורה לשדכנים

1,311 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
שקשוקה דגים וחלמונים של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר
שקשוקה דגים וחלמונים של ארז קומרובסקי | צילום: בן יוסטר

מאז שעברנו לגליל בכל שבת ממאי עד אוגוסט אני מכין שקשוקת עגבניות חריפה. אתם לא מאמינים כמה חריפה — אש ותמרות עשן ממלאים לנו את הפה ומכינים אותו לשבוע החדש. עם כל האהבה שלנו לשקשוקה הלוהטת הרגשנו שחייה איתנו אינם מספיקים לה והחלטנו למצוא לה חתן. חבר אהוב אחר, הדג המטוגן, נתפס ברשתה, והנה לנו שידוך יפה וטעים מאין כמותו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב השקשוקה

לדגים

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

חולטים עגבניות בשפע מים רותחים כדקה. מצננים מעט, קולפים וחותכים לקוביות גסות.

2

מטגנים את העגבניות עם פלפלים חריפים ב- 1/2 כוס שמן זית על להבה בינונית ללא מכסה כ-40 דקות עד שהעגבניות מתמוססות ונוצר רוטב.

3

מוסיפים לעגבניות 1/4 כוס שמן זית ושיני שום ומתבלים בקימל טחון ומלח. מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות נוספות להסמכה.

בינתיים מטגנים את הדגים

4

כ- 15 דקות לפני תום בישול הרוטב מחממים שמן לטיגון עמוק, טורפים את החלבונים בקערה ומניחים קמח פסטה בצלחת רחבה.

5

טובלים דגיגים בחלבונים ואחר כך בקמח ומטגנים בכמה מחזורים בשמן הרותח כ-4-3 דקות עד שהם פריכים. מוציאים לנייר סופג.

משלימים את ההכנה ומגישים

6

מוסיפים חלמונים לרוטב השקשוקה המתבשל, מבשלים 3-2 דקות ומסירים מהכיריים. מניחים את הדגים המטוגנים בזהירות בין החלמונים, מפזרים מלח גס ומגישים מייד עם חלה טרייה.